Omletă din ouă de prepeliţă cu Emmentaler şi busuioc

O reţetă simplă pentru amatorii de ouă de prepeliţă care se găsesc cu uşurinţă în Chişinău. Busuiocul proaspăt îl găsiţi la noi sau îl puteţi creşte cu uşurinţă din seminţe acasă. O mulţumim pentru reţetă şi imagini pe Ana de pe easypeasy.ro Am mozolit o tigaie cu foarte puţin ulei de măsline aromat cu usturoi. …

Omletă din ouă de prepeliţă cu Emmentaler şi busuioc Read More »

Salata Caprese

Salata Caprese e o salată tradiţională italiană, specifică regiunii Campania. La mama ei acasă, această “insalata caprese” se pregăteşte cu mozarella de bivoliţă, roşii proaspete, ulei de măsline si busuioc. Ingrediente: 225 grame de Miez de Lapte natur sau mozarella proaspătă (3 porţii de Miez de Lapte de câte 75 de grame) 2-3 roşii mari, …

Salata Caprese Read More »

Cum plantăm mirodenii la ghiveci

Recent am fost invitaţi la emisiunea Acasă Devreme de la Jurnal TV unde am povestit câte puţin despre mirodeniile la ghiveci şi am arătat cum se plantează de fapt o plantă la ghiveci din seminţe. Iată şi secvenţa video: Dacă aveţi întrebări despre creson sau plantare, vă răspundem cu plăcere!

Sos Pesto

Originea bucătăriei: Italiană Sosul Pesto este una din specialităţile italiene, cunoscută încă de pe vremea romanilor. Denumirea de Pesto vine din italienescul „pestare” ce semnifică a zdrobi, a mărunţi. Reţeta tradiţională de Pesto este considerată cea nativă din Genova, cu utilizarea mojarului şi a pisălogului pentru a zdrobi ingredientele. Se poate, însă, folosi în acest …

Sos Pesto Read More »

Chiftele marocane

Originea bucătăriei: Nord-Africană Porţii: 4 Chiftelele marocane (orig.:Kefta mkaouara) de obicei se prepară într-un vas special numit tajine, dar se pot face şi în tigaie şi vas de cuptor, aşa cum este descris. Ingrediente 3 linguri de ulei de măsline 4-5 ouă sare şi piper negru boabe frunze de coriandru sau pătrunjel verde Pentru Chiftele: …

Chiftele marocane Read More »

Sos Guacamole

Originea bucătăriei: Mexicană Guacamole se potriveşte de minune pentru bucatele mexicane, şi deseori este servit ca aperitiv împreună cu nachos. Ingrediente Avocado – 2 buc. Roşie – 1 buc. Ceapă – 1 buc. Frunză de coriandru – 2-3 crenguţe Lime – 1 buc. Ardei iute chili (cel mai iute posibil) – 2 buc. Sare Piper …

Sos Guacamole Read More »