Despre noi

Scurt istoric

Brandul ecoVazon își începe istoria în primăvara anului 2012 când în Chișinău în cadrul Pieței Agricole de pe str.Sarmizegetusa apare un mic magazin specializat în comerţul cu plante aromate la ghiveci şi mirodenii uscate. Mirodeniile vii la ghiveci sunt o premieră pentru Moldova la acea vreme. Toate plantele sunt crescute local și la comandă, iar pe lângă acestea în vânzare sunt toate cele necesare creșterii lor acasă: semințe, substrat, ghivece, îngrășăminte organice.

Un an mai târziu apare prima seră ecoVazon specializată în creșterea exclusivă a plantelor aromatice, iar sortimentul de plante crește de la 10-12 varietăți la 20-30 denumiri în dependență de sezon.

În 2015 plantele noastre în sortiment limitat intră în distribuție la rețelele de supermarket, dar începând cu 2018 am decis să ne axăm pe un sortiment mai larg vândut direct clientului prin canalele proprii.

Ardeiul iute devine planta noastră preferată începând cu 2016, iar colecția de ardei cuprinde un an mai târziu peste 200 de denumiri. Lucrări asupra dezvoltării unor soiuri noi de ardei continuă până azi, iar ca rezultat avem selecționată o varietate de ardei ornamental de ghiveci numit ecoVazon Sangria.

Paralel cu lucrările de selecție în anii 2016-2020 sunt conduse o serie de cercetări științifice în colaborare cu instituțiile de profil din țară.

După o perioadă de 3 ani de formare a colecției de plante suculente, în 2020 am început a oferi spre vânzare și aceste plante compacte care de această dată bucură ochiul.

Valorile noastre

De la bun început ne-am propus nu doar să oferim plante ce vor da savoare, ci să avem și certitudinea că acestea sunt crescute sănătos. Deaceea orice plantă comestibilă crescută de noi este cultivată în substrat organic fără adaosuri minerale, iar metodele de protecție folosite sunt 100% naturale.

Ne pasă de mediu, astfel din prima zi de activitate am folosit pungile de hârtie și oriunde a fost posibil am evitat plasticul de unică folosință. Compostarea materiei organice este parte componentă a procesului de producție, iar unele produse oferite au la bază produse reciclate.

Ne propunem să creștem ca întreprindere socială. Cu diverse ocazii am oferit plante sau material săditor pentru înverzirea spațiilor comunitare, se fac donații de semințe, iar locația noastră de compostare din centrul urbiei acceptă deșeurile alimentare de la cei ce vor să facă o schimbare. Primăvara acceptăm în excursie la seră copii care sunt captivați de lumea plantelor.

Cifrele vorbesc!

1 ani
de experiență
50 +
produse
+
plante crescute
Bine ați venit pe ecoVazon!
Mă voi bucura personal de fiecare plantuță crescută cu grijă la noi care își va găsi o noua casă la voi!
Sergiu Țurcanu - fondator

Creștem cu grijă plante

care să vă trezească senzații plăcute,
pe care să le puteți consuma,
care se potrivesc pentru un cadou,
care vă vor bucura mai mult timp

Plante la ghiveci