Rozmarin la ghiveci

80 MDL

Categorie:

Ghiveci cu puiete de rozmarin (Rosmarinus officinalis). Ghiveci de plastic cu diametrul 9 sau 11 cm ce poate fi înfăşurat în pânză de sac. Planta este la primul an de creştere cu înălţimea de 12-15cm. Nu conţine farfurioară.

Planta are o aromă uşor amăruie, asemanatoare prin ceva cu eucaliptul. Gustul este răşinos, asemeni bradului. Rozmarinul uscat are gustul amar şi iute mai accentuat.

Se potriveşte foarte bine pentru asezonarea mielului, a vânatului, a cărnii de porc şi pui, îndeosebi preparate la cuptor. Ramurile de rozmarin proaspăt pot fi folosite ca ţepuşe pentru frigăruii de carne sau legume gătite la grătar. Acesta oferă o aromă deosebită când se combină cu carnea de peşte. Este foarte bun la fructe şi legume precum roşiile, dovleceii, dar şi cu fasolea şi vinetele. Ordinarii cartofi fierţi presăraţi cu frunze de rozmarin sunt definitorii în acest sens. Crenguţele de rozmarin aromatizează uleiurile şi oţeturile. Rozmarinul se foloseşte în clasicele amestecuri de condimente occidentale herbes de Provence, dar şi în amestecuri de ceaiuri din plante Tisane. Se asociază bine cu usturoiul şi cimbrul şi este prietenos în combinaţie cu majoritatea ierburilor mediteraneene (oregano, busuioc etc.).

Află mai multe despre Rozmarin–>

*Fotografiile plantelor sunt reale, însă fiecare plantă în parte poate să difere de cea prezentată în imagine.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Rozmarin la ghiveci”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *