Paste alla Sicilliana

Originea bucătăriei: Italiană
Porţii: 3

Există zeci de adaptări a acestei reţete clasice a pastelor în stil sicilian, o prezentăm pe cea cu vânătă, roşii, capere şi măsline… şi bineînţeles busuioc!

Ingrediente:

1 vânătă mare (~300g)
4-6 roşii
1 ceapă medie
2-3 linguri suc de roşii
2-3 căţei de usturoi
10 măsline
1/2 borcănaş capere
50g parmezan
busuioc proaspăt
ulei de măsline pentru prăjit
sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Vânăta tăiată cuburi de 2-3 cm se prăjeşte împreună cu ceapa până se rumenesc. Adăugaţi usturoiul feliat subţire. Apoi se adaugă roşiile tăiate cuburi, se sărează şi pipărează după gust şi după ce au stat 5-7 minute la foc mic turnaţi şi puţin suc de roşii până acoperă compoziţia (cantitatea poate varia în dependenţă de volumul de suc lăsat de roşii). Se ţine aşa până se evaporă lichidul şi compoziţia se încheagă.

Chiar înainte de a stinge focul adăugaţi caperele. Pastele aranjate în farfurie se presară cu parmezan (sau cu caşcaval tare ras). Peste ele se toarnă sosul preparat şi măslinele tăiate rondele. Se decorează cu busuioc proaspăt.

[sp_hr color=”#818181″]

Îl mulţumim pentru reţetă pe Sergiu Ţurcanu: http://sergiu.turcanu.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.