Tartine cu brânză şi salvie

Ingrediente

  • Brânză de oi – 100g
  • Brânză bulgărească sau “Danish White” – 100g
  • 8-12 frunze de salvie proaspătă
  • 3-4 nuci
  • 1-2 roşii
  • pâine moale
  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Frunzele de salvie se spală şi se toacă, iar nucile se bat şi se scoate miezul. Nuca şi salvia se aranjează în piuliţă şi se presează cu pisălogul până la obţinerea unei mase omogene, dar nu prea mărunt. Pentru că ambele produse au conţinut bogat de uleiuri se formează un gen de pastă densă.

Amestecăm pasta de nuci şi salvie cu ambele feluri de brânză. De fapt puteţi folosi orice tipuri de brânză pe placul Dvs., eu am preferat brânza bulgărească cu brânza de oi dată prin răzătoare.

Într-o tigaie aranjaţi feliile de pâine şi stropiţile cu puţin ulei de măsline, pârjoliţi-le puţin pe o parte şi alta timp de 3-5 minute. Eu am folosit pâine cu adaos de porumb, dar puteţi folosi orice fel de pâine, important e să fie pufoasă.

Ungeţi feliile de pâine cu amestecul de brânză, nuci şi salvie. Aranjaţi felii de roşie tăiate pe deasupra şi ornaţi cu alte câteva frunze fragede de salvie.

Serviţi cu plăcere!

[sp_hr color=”#818181″]

Îl mulţumim pentru reţetă pe Sergiu Ţurcanu: http://sergiu.turcanu.net

1 thought on “Tartine cu brânză şi salvie”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.