Originea bucătăriei: Mexicană
Guacamole se potriveşte de minune pentru bucatele mexicane, şi deseori este servit ca aperitiv împreună cu nachos.
Ingrediente
- Avocado – 2 buc.
- Roşie – 1 buc.
- Ceapă – 1 buc.
- Frunză de coriandru – 2-3 crenguţe
- Lime – 1 buc.
- Ardei iute chili (cel mai iute posibil) – 2 buc.
- Sare
- Piper negru boabe
Mod de preparare
Roşia se întretaie în formă de cruce şi se amplasează într-un vas cu apă fierbinte pentru cel puţin 3 minute. Apoi se scote şi se pune într-un vas cu apă rece, iar când coaja începe să se desprindă, roşia este decojită.
Tăiaţi fiecare fruct de avocado în două şi scoateţi sâmbura. Cu o lingură extrageţi miezul de avocado şi plasaţi-l într-un bol. Adăugaţi roşia tăiată cuburi, ceapa mărunţită, frunzele de coriandru sau pătrunjel şi scurgeţi peste toate sucul unui lime. Se mărunţesc ardeii iuţi chili şi se adaugă în bol. Se sărează şi pipărează (de preferat piper negru măcinat proaspăt).
Totul se pisează cu zdrobitorul pentru piure sau se mixează în blender. Unele variaţii a reţetei de guacamole includ ca ingredient şi câţiva căţei de usturoi pisat.
[sp_hr color=”#818181″]
Mulţumim pentru reţetă Bucătarul-Şef de pe PoftaBuna.md