Vă invităm la târgul produselor de post

Duminică, pe 31 martie vă invităm la „Târgul produselor de post” – un eveniment organizat în premieră la Chişinău, care va aduna amatorii produselor vegetariene şi pe cei care ţin post. Evenimentul are ca scop promovarea nutriţiei sănătoase şi diverse în perioada de post precum şi promovarea produselor alimentare autohtone. La acest târg vom fi prezenţi şi noi – ecoVazon!

În program:

Vânzari de produse alimentare de post, autohtone si în sezon: nuci, seminţe, fructe uscate, plante aromate, ciuperci, boboase, miere, dulceţuri, uleiuri, conserve, patiserie de post, sucuri naturale.

Vânzare de artizanat: oale, vase, ustensile de buctărie.

Cu ocazia târgului, Tamara Şchiopu lansează setul de reţete Bucate de Post: Reţete şi Poveţe – o colecţie extraordinară de reţete, sfaturi şi recomandări de post. Acesta va putea fi cumpărat chiar la târg.

Jocuri şi activităţi pentru copii, Tombola „coşul de post”, Muzică live ethno.

În cadrul târgului va funcţiona „Teatrul Gastronomic” cu degustări de bucate şi un program interesant pentru gourmanzi:

  • 12:30 Nutriţia sănătoasă pe timp de post – Tamara Şchiopu, Nutriţionist, vegetariană de 13 ani. Reţeta: Desert din fructe uscate. Sponsor: Monicol “Fruit2Go”
  • 13:15 Sucuri “fresh” din fructe şi legume: variaţiuni şi beneficii – Солнечная Кухня
  • 14:00 Bucate festive pe timp de post – Petru Chicu, Bucătar-Chef Mercez Centre. Va găti bruschetta cu pateu din ciuperci, pateu din linte cu ceapă crocantă, găluște umplute cu pireu de cartofi și ciuperci, shtrudel din varză chinezească cu orez şi legume, cu sos din dovleac. Desert : budincă din orez cu lapte de cocos şi panna cotta din dovleac cu caramelă.
  • 14:45 Gustoşenii cu Mirodenii: Cardamon, Nucşoară, Ghimbir, Curcurma, Cuișoare, Scorţişoară – secrete şi poveţe despre 6 condimentele care ne parfumează mâncarea şi ne colorează plăcerea gastronomică – Nata Albot, Sare şi Piper
  • 15:30 5 Salate “detox” în 15 minute – Petru Scaleţchi, Bucătarul Diplomat, Jurnal TV
    Salată din castraveți cu rodie și ceapă roșie, salată din sveclă cu răchițele, salată din cicoare cu portocale și dressing din ulei de nuci, salată din ruccola cu mango, salată din avocado cu ciuperci și dressing din ulei de dovleac. Sponsor: Jurnal TV
  • 16:15 Uleiurile în gătit: greşeli şi sfaturi. Grădina în bucătăria ta: plante verzi în vazon Nata Albot, Sare şi Piper. Sponsori: EcoVazon, Aliment-Ulei

UNDE:
Terasa Orfeus, în curtea Uniunii Scriitorilor
str. 31 August 1989, nr. 98

CÂND:
Duminică, 31 martie
Între orele 12:00 – 17:00

Preţul biletului de intrare: 10 lei
Copii sub 10 ani intră gratis.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.