Ce este „mierea de aur” și cum o puteți prepara

Am aflat despre “mierea de aur” acum un an în urmă și mi-a fost recomandată ca un antibiotic natural și o metodă de protecție de răceli, dar și ca metodă de sporire generală a imunității organismului. De atunci o folosim în permanență în perioada rece a anului cu toată familia și vă îndemn să o încercați!

miere-curcuma-de-aur

“Mierea de aur” nu este alt ceva decât combinația între mierea de albini și curcuma (numită și turmeric). Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și anti-inflamatoare, iar curcumaua este considerat a fi unul din cei mai puternici antioxidanți naturali, dar și un anti-inflamator puternic. Turmericul conține curcuminoide, ce posedă proprietăți antioxidante, neutralizează radicalii liberi și protejează organismul de bacterii. Spre deosebire de antibioticile sintetice din farmacii, mierea și curcumaua nu au efecte negative asupra microflorii intestinale, de fapt “mierea de aur” îmbunătățește digestia. Combinația între miere și curcuma este certificată în Ayurveda ca cel mai puternic antibiotic.

REȚETA PENTRU MIEREA DE AUR

Ingrediente:

100 g miere naturală de albini
1 lingură de curcuma rasă

Mod de preparare:

Adăugați curcumaua rasă la mierea de albini și păstrați-o într-un vas de sticlă. Noi preferăm să folosim rădăcina de curcuma în bucăți pe care o mărunțim în piuliță cu pisălog, astfel obținem un praf de curcuma proaspăt și aromat care conține bucăți mai mici și mai mari de curcuma atât de plăcute la textură în “mierea de aur”.

Mod de utilizare:

La primele simptome de răceală sau infecție a căilor respiratorii preparați mixtura de “miere de aur” și consumați-o în următorul mod:
1 zi: câte o jumătate de linguriță la fiecare oră
2 zi: câte o jumătate de linguriță la fiecare 2 ore
3 zi: câte o jumătate de linguriță de 3 ori pe zi

Noi o consumăm periodic pentru profiliaxie de 2-3 ori pe zi timp de 1 săptămână.

P.S.: Mierea de aur se mai folosește ca tratamentul artritei și reumatismului datorită proprietăților sale anti-inflamatoare.

Aveți grijă să procurați mierea naturală de la un producător de încredere. Curcumaua o puteți comanda la noi pe site, o găsiți aici: Rădăcină de curcuma.
Articol republicat de pe sergiu.turcanu.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.