Ingrediente
- ulei
- 3 sticluţe
- rozmarin
- lămâie
- usturoi
- busuioc
Mod de preparare
Ulei cu aromă de busuioc:
Spală şi usucă busuiocul. Introdu busuiocul în sticluţă şi umple-o cu ulei. Păstrează sticluţa într-un loc răcoros şi protejat de lumină timp de 10 zile. Acest ulei merge foarte bine pentru a decora bruschetele, roşiile şi sosurile pe baza de roşii.
Ulei cu aromă de lămâie:
Spală şi usucă bine lămâile. Scoate atent scoarţa de lămâie (taie doar partea galbenă deoarece partea albă este amară). Introdu coarja în sticluţă şi adaugă ulei. Păstrează sticluţa într-un loc răcoros şi protejat de lumină pentru aproximativ 1 lună. Foloseşte acest ulei pentru salate, legume coapte, peşte, carne fiartă sau pregătită la grătar.
Ulei cu aromă de rozmarin:
Spală şi usucă rozmarinul. Introdu-l în sticluţă, adaugă şi 2 căţei de usturoi dacă iţi place un gust mai intens. Adaugă uleiul şi păstrează sticluţa într-un loc răcoros şi protejat de lumină timp de 2 săptămîni. Serveşte acest ulei cu carne de miel, porc şi crostini.
[sp_hr color=”#818181″]
O mulţumim pentru reţetă şi imagini pe Cristina Surdu: cristinasurdu.blogspot.com