Supă-cremă de ţelină

O reţetă vitamină, îndeosebi potrivită pentru sezonul rece.

Ingrediente

  • 2 rădăcini de ţelină mari
  • câteva frunze de ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 cartof
  • 1 lingură de făină
  • 50g unt
  • 100g smântână
  • sare, piper alb măcinat, piper negru măcinat
  • 1,5 litri bulion de carne sau legume

Mod de preparare

Se curăţă legumele şi se taie cuburi.

Într-o cratiţă topim untul la foc mic şi rumenim în el ceapa tocată. Cum capătă o nuanţă aurie adăugăm făina şi omgenizăm bine. Prăjim un minut, apoi turnăm în jet mic şi omogenizănd încontinuu în cratiţă tot bulionul de legume sau carne. Cum dă în clocot adăugăm rădăcina şi cea mai mare parte din frunzele de ţelină, şi cartoful, sărăm şi piperăm. Fierbem legumele 30 minute, ţelina trebuie să devină uşor fărâmicioasă când încercaţi să o striviţi.

Când legumele sunt fierte luaţi cratiţa de pe foc şi pasaţi supa într-un blender sau printr-o sită. Readuceţi supa-cremă în cratiţă, puneţi-o iar la foc mediu şi verificaţi-i consistenţa, să nu fie prea groasă. La nevoie mi turnaţi bulion dacă aveţi sau apă fiartă. Adăugaţi smântâna şi când dă în clocot supa este gata.

Serviţi peste câteva minute, fierbinte. Tradiţional de ornează cu frunze de ţelină proaspete sau prăjite uşor în unt sau ulei.

[sp_hr color=”#818181″]

Mulţumim pentru reţetă Cezara de pe PoftaBuna.md

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.