Ingrediente:
- 200g unt de casă
- 1 mână frunze de busuioc
- 4 căţei de usturoi
- sare şi piper alb după gust
Mod de preparare:
Se taie frunzele de busuioc mărunt mărunt, usturoiul are aceeasi soartă. Se pun într-un castron împreună cu untul care e la temperatura camerei. Se adaugă sare şi piper dacă se doreşte şi deşi totul e mărunt se pun în blender şi se „mixerează” cam 5 minute.
Untul se va umfla un pic, busuiocul şi usturoiul îşi vor lăsa aroma şi culoarea mai puternic. Se pune folie de plastic (cea de împachetat sandwich-uri) în cutia/castronul a cărei formă vreţi să o aibă untul şi se toarnă pasta acolo. Se pune în frigider să se întărească. Ca şi aperitiv se pot face cu punga de fursecuri mici moviliţe.
E o minune gustativă întins pe pâine caldă… proaspăt scoasă din cuptor.
[sp_hr color=”#818181″]
O mulţumim pentru reţetă pe Furnicuta Boscodina: www.furnicuta-boscodina.com