Pui cu sos de cimbru

Ingrendiente:

  • 700g pulpe de pui
  • 2 roşii
  • 2-3 fire cimbru proaspăt
  • 200ml vin alb
  • 2 căţei de usturoi
  • boia, sare, piper
  • 1 lingură unt
  • 150ml smântână

Preîncălzim cuptorul la 160 grade. Condimentăm pulpele cu sare, piper, boia şi usturoiul zdrobit. Le prăjim în unt câteva minute până se rumenesc şi apoi le punem într-un vas termorezistent.

Adăugam roşiile tăiate cubuleţe, cimbrul şi un pahar de vin.

Acoperim cu folie şi coacem 30 minute, apoi luăm folia şi mai lăsăm încă 10 minute. Adăugăm smântână şi mai lăsăm 5 minute. Cred că se poate servi fără smântână sau eventual să scoateţi pulpele şi să faceţi un sos cu smântână. Mie nu mi-a plăcut că s-a branzit, poate era prea slabă, oricum aratau mult mai bine inainte de-a pune smântâna dar aşa e, conteaza gustul :).

[sp_hr color=”#818181″]

O mulţumim pentru reţetă şi imagini pe Amalia Oanta: www.haisagatim.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.