Friptură de vită cu struguri

Ingrediente:

  • 1 kg carne de manzat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ţelină
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 500-600g struguri albi şi negri
  • câteva crenguţe de salvie
  • 1 fir rozmarin
  • 250ml vin alb
  • ulei de măsline
  • piper, sare, pătrunjel verde

Luăm bucata de carne şi o curăţăm de pieliţe, apoi punem deasupra rozmarinul şi salvia şi le legăm frumos de carne.

Prăjim carnea în ulei până se rumeneşte puţin apoi adăugăm vinul.

Transferăm carnea într-o tava cu tot cu sos şi adăugăm legumele curăţate şi tăiate bucăţi mai mari şi pătrunjelul verde.

Băgăm vasul la cuptor acoperit cu o folie şi coacem 1,5 ore la 180 de grade.

Între timp spălăm strugurii şi îi tăiem în două scotând sâmburii. Scoatem vasul de la cuptor, scoatem legumele şi plantele aromatice şi adăugăm strugurii. Băgăm vasul înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute. Stingem focul şi mai lăsăm să stea friptura câteva minute.

Servim alături de boabele de struguri. Bineînteles ca am pus şi legumele lângă.

[sp_hr color=”#818181″]

O mulţumim pentru reţetă şi imagini pe Amalia Oanta: www.haisagatim.ro