Sos Pesto

Originea bucătăriei: Italiană

Sosul Pesto este una din specialităţile italiene, cunoscută încă de pe vremea romanilor. Denumirea de Pesto vine din italienescul „pestare” ce semnifică a zdrobi, a mărunţi. Reţeta tradiţională de Pesto este considerată cea nativă din Genova, cu utilizarea mojarului şi a pisălogului pentru a zdrobi ingredientele. Se poate, însă, folosi în acest scop şi un blender. Sosul este foarte potrivit la paste sau pur şi simplu uns pe pâine.

Vedeţi cum un autentic bucătar italian prepară acest delicios sos:

Ingrediente:

  • 50g frunze proaspete de busuioc
  • 30g caşcaval Pecorino Romano
  • 70g Parmezan
  • 15g nuci de pin
  • 2 căţei de usturoi
  • 100ml ulei de măsline extravirgin
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat

Mod de preparare

Se spală frunzele de busuioc. Se pot folosi lăstarii întregi dacă sunt tineri. Se curăţă căţeii de usturoi. Caşcavalul se dă prin răzătoarea măruntă. Poate fi întrebuinţat doar un tip de caşcaval din cele numite, respectând, însă, cantitatea sumară.

Într-un mojar se pisează şi se omogenizează după cum urmează: căţeii de usturoi, frunzele de busuioc, seminţele de pin şi la sfârşit caşcavalul. Se adaugă uleiul de măsline, se sărează şi piperează după gust.

Se poate servi îndată sau menţinut o vreme în frigider.

[sp_hr color=”#818181″]

Mulţumim pentru reţetă Bucătarul-Şef de pe PoftaBuna.md

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.