Ghiveci cu busuioc (Ocimum basilicum). Ghiveci de plastic cu diametrul 11 cm ce poate fi înfăşurat în pânză de sac. Nu conţine farfurioară.
Busuiocul dulce are un miros puternic, dulceag-înţepător, asemănător cu al cuişoarelor şi anasonului (anis). Gustul este uşor piperat şi acrişor în acelaşi timp.
Busuiocul este în continuare considerat „regele mirodeniilor” de mulţi bucătari şi autori de cărţi gastronomice. Astăzi, el este o prezenţă tipică în bucătăria mediteraneană, dar caracterizează şi zone culinare mai exotice precum cea thailandeză sau vietnameză. În cazul bucătăriei mediteraneene, aroma este completată de roşii, cu care se combină de minune, dar şi cu uleiul de măsline, lămâia, usturoiul şi ceapa. Busuiocul este unul dintre ingredientele principale ale sosului pesto. Se foloseşte la salate, paste, ouă, brânzeturi (cu mozzarela), orez, peşte, fructe de mare, carne de pasăre, vânat, oaie, vită şi porc, diverse legume: fasole verde, varză, vinete, chiar şi la maioneză. Se recomandă ca busuiocul să fie folosit în stare proaspătă. În cazul reţetelor culinare de mâncăruri preparate termic, adăugarea busuiocului se face direct în farfurie înainte de a fi servit, pentru a nu i se distruge aroma.